Choď na obsah Choď na menu
 


Harmančekový sirup

Druhý dnešný môj experiment a to doslova, je harmančekový sirup. Robila som ho v podstate na spôsob žihľavového, akurát som nedala cukor ale med a podstatne menej.

Na recept potrebujeme:

Harmančekové kvietky

1 l teplej vody

100 g medu

1/2 ČL kyseliny citrónovej

 

Tentoraz som vôbec nerátala počet kvietkov, proste zbierala a zbierala, kým sa mi páčilo nazberané množstvo.

Kvietky som vložila do teplej vody a nechala ich 12 hodín lúhovať. Potom som to precedila a dala 100 g medu. Nie je to veľmi sladké, dajte si medu podľa svojej chuti. Niekto má rád sladké, iný menej. Celé som to dala opäť zohriať, kým sa všetok med roztopil. Už som len pridala kyselinu citrónovú, premiešala a preliala do fliaš.

A všetko :-) Sirup sa mi práve chladí. A vôňa je v celom dome :-)

1691579363767.jpg