Choď na obsah Choď na menu
 


Levanduľový sirup

1692794479751.jpgPosledný sirup, ktorý som stihla do dovolenky urobiť, je levanduľový. 

Popravde som ani nevedela, že takýto sirup sa vyrába, až som ho videla v obchode. A to mi vnúklo myšlienku, urobiť si svoj.

Postupovala som podobne ako pri predchádzajúcich sirupoch. Nakoľko som netušila, ako môže chutiť, urobila som ho iba pol litra. Ale čuduj sa svete, je vynikajúci!

A teda postup:

Nastrihala som si za také dve hrste levanduľových kvetov, zaliala ich pol litrom teplej vody a nechala lúhovať 24 hodín.

Po 24 hodinách som scedila, do vyluhovanej vody som dala 125 g cukru. Vodu som dala zohriať, ale na mierny plameň a počkala, kým sa cukor rozpustí. Keď sa cukor rozpustil, stiahla som to z ohňa a pridala 1 ČL kyseliny citrónovej. Ešte teplé preliala do fľaše.

Videla som aj recepty, kde lúhujú 24 hodín levanduľu a citrón. Ja som to robila bez toho, ale vyskúšajte, komu sa ľúbi.

Krásne dni! Lúčim sa na 2 týždne, trochu toho oddychu mi príde vhod. Potom naplno nabehnem na svoju tvorbu záhrady.