Čalamáda z kalerábov
Keďže je počasie nijaké, celé dni prší, tak som sa rozhodla čosi pozavárať. Dnes to bola okrem iného aj čalamáda a tu je pre vás receptík.
Potrebujeme:
500 g kalerábu
500 g mrkvy
500 g cibule
750 g papriky
a na nálev:
1 l vody, 250 ml octu, 20 g cukru, pol balíčka Deko alebo Zelko... (nálev - všetko spolu uvaríme)
Kaleráb a mrkvu postrúhame na hrubo, papriku pokrájame na tenké prúžky a cibuľu na koliečka alebo ich môžeme prekrojiť na 4 časti. Zmes spolu premiešame a dobre natlačíme do fliaš. Zalejeme nálevom a sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 20 minút.
Hotovo!
Ja som to ešte prikryla a zajtra to pôjde do pivnice.