Choď na obsah Choď na menu
 


Zaváraná cvikla

1. 8. 2023

Zaváranú cviklu robíme rok čo rok, ale sama a že sama sama :-D som ju vyskúšala prvý raz. Verím, že som všetko dodržala správne ako sa malo a cvikla bude výborná ako od mamičky. Práve od nej som si recept opísala.

 

A čože na to všetko potrebujeme:

na 3 kg cvikle

600 ml voda

600 g cukor

420 ml ocot

 

Postup:

Cviklu uvaríme a uvarenú postrúhame (alebo pokrájame na kocky, kto už ako chce). Kým sa varí cvikla, pripravíme si nálev. Vodu, cukor a ocot dáme variť a necháme prevrieť 5 minút.

Keď nálev vychladne, nalejeme ho na cviklu a necháme takto do druhého dňa.

Na druhý deň plníme do fliaš a sterilizujeme. Približne 10 minút necháme prevrieť.

 

Tadááááá a zaváraná cvikla je na svete. Dobrú chuť!

dsc_8462.jpg

Nemala som už iný zavárací (malý) pohár ako tento s klipom, tak som naložila do neho. Bežne používam šrubovacie zaváracie a tieto s klipom skôr na uskladnenie byliniek a mojich bylinkových výtvorov. Poslúžil prvý raz na zaváranie :-)

RAdostný... upršaný deň :-)

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.