Zaváraný kaleráb
Dnes je upršaný deň a ja si vravím, že čo s ním. Ráno v skleníku a nie jedno ráno, na mňa krásne pozerá mnoho kalerábu. Je ho tak nejak veľa, že som sa teda pustila do receptu, ktorý sme síce nerobili ale mám ho.
Dážď mi našepkal, aby som dnes urobila pokus a jednu fľašku na skúšku zavarila.
Tak poďme na to, do jednej fľaše 0,7 l mi vošlo 5 kalerábov, ani nie veľkých ani nie malých.
Najprv som ich pekne ošúpala a dala variť, tak do polomäkka. Kým sa varili kalerábiky, urobila som zálievku. Zálievku som si rozpočítala na svoju dávku, napíšem vám však originál.
Budeme potrebovať:
2 l vody
0,5 l octu
100 g cukru (dala som trstinový, iba taký mám)
40 g soli
Všetko spolu uvedieme do varu.
Uvarené kaleráby som dala na sitko trochu odkvapkať.
Potom som ich naložila do fľaše a zaliala teplou zálievkou.
Nálev sterilizujeme 30 minút.
Sama som zvedavá na výsledok.